Jan Van Bogget

Binnenkort de vernieuwde ledenadministratie

Op 1 november 2020 zetten wij de ledenadministratie van de konVIB terug op “voorbereiding”.

Dat betekent dat vanaf dan alle leden hun jaarlijks te betalen lidgeld kunnen betalen.

Ondertussen heeft de konVIB een nieuw softwarepakket voor zijn ledenadministratie. Op de hoofdpagina op deze website is een nieuwe tab die u naar de ledenadministratie brengt.

Een bestuurslid van een vereniging kan daarmee zijn/haar leden in het nieuwe softwarepakket toevoegen/aanpassen/op aangesloten zetten

Van het “oude” softwarepakket nemen wij een backup om gegevens verlies te verhinderen.

Leo Hoefkens zal vanaf 15 november 2020 de ledenadministratie niet meer doen. In het nieuwe softwarepakket zullen drie mensen de administratie doen vanaf 2 november 2020 :

Dirk Awouters

Ria de Donder

Jan Van Bogget

ons gezamenlijk email adres voor de ledenadministratie = ledenadministratie@konvib.be

De bestaande login’s van het oude pakket kunnen niet worden overgenomen naar het nieuwe. Daarom is het noodzakelijk om een nieuwe login krijgen met een paswoord om aan de slag te kunnen met de nieuwe ledenadministratie. Inloggen doe je steeds met een e-mailadres en een paswoord. Het paswoord kan je steeds veranderen hoe jezelf wil. Het lijkt ons voldoende om maximaal 2 inlog accounts te maken per vereniging.

De opzet van het softwarepakket is steeds gebaseerd op “eenvoudig” gebruik.

Mochten jullie hierover verder vragen hebben, dan zullen wij antwoorden geven.

Nadat u een login per email heeft ontvangen, kan u inloggen.

Klik op de hoofdpagina op de tab ledenadministratie, vervolgens ga je via een inlogpagina naar de ledenadministratie. Voor verdere vragen of opmerkingen kan u steeds terecht bij ons :

ledenadministratie@konvib.be

Jan Van Bogget 0489519285

Aanbod honingetiketten

 

 

 

Aanbod honingetiketten

 

Gedrukt in juli 2019: 10.000 vellen x 8 etiketten.  Ze worden verkocht per 200 stickers = 25 vellen per pak.  Dit is een totaal van 400 te verkopen pakken. 

Deze honingetiketten zijn zelfklevend maar wel afneembaar, hierdoor zijn ze wel zwaarder om op te sturen.

Interesse ? Stuur even een email naar Bernadette.Rotthier@UGent.be

 

 

 

De foto’s

Waarschijnlijk hebben jullie gemerkt dat er foto’s ontbreken op onze nieuwe website. Die worden in de komende periode terug toegevoegd zoals het was op de oude website.

Nieuwe uitbraak Europees vuilbroed

Op de grens van de provincies Hainaut en Namen werden 4 nieuwe haarden van Europees vuilbroed ontdekt. Deze aangifteplichtige bijenziekte wordt veroorzaakt door de bacterie Melisococcus plutonius die zich vermenigvuldigt in de darm van de bijenlarven. Het is een zeer besmettelijke broedziekte die snel dient ingedamd te worden om verdere verspreiding te voorkomen. Rond iedere haard werd een schutkring van 3 km opgesteld die zoals je kan zien op de kaart elkaar overlappen. Binnen deze schutkringen is alle verkeer van bijen en bijenmateriaal verboden. Meer informatie kan je op de website van het FAVV terugvinden.

 

Bijenkast gestolen in Zoutleeuw

Bijenkast gestolen in de Meerschenweg in Zoutleeuw. Duits Normaal stryropor kast met drie rompen groen en bruin geverfd. Hoffmann ramen met carnica volk .
Er zijn indicaties dat het volk is vervoerd richting Sint-Truiden /Alken. 
Nog typerend is dat het palletje ook is meegenomen. Het palletje is één vierde van een pallet van 1.1m op 1.1 meter in zwarte plastiek, dus een stuk pallet van 55cm op 55cm 12cm hoog.
Als u iets zou horen van iemand of iets zien gelieve een seintje te geven. Er is een melding gemaakt bij de politie en er is een PV opgesteld .  
Wim Verbeke  0486/76 73 14

Verzekering voor de aangesloten imker

Imkersverzekering KonVIB

Sinds 6 maart 2020 heeft de KonVIB een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen afgesloten bij Ethias. Onder deze verzekering vallen ook de provinciale bonden en de plaatselijke clubs. Deze verzekering dekt activiteiten met het doel imkers op te leiden en de bijenteelt bekend te maken bij het publiek. De volgende activiteiten die bovenstaande verenigingen organiseren vallen onder  verzekering : cursussen, vergaderingen, studiedagen, uitstappen, vormingsavonden, imkerstreffen, bijenmarkt, bemannen van standen op beurzen, plantenruildagen, imkerscongres,….

Deze verzekering dekt burgerlijke aansprakelijkheid, burgerlijke en strafrechtelijke verdediging en lichamelijke ongevallen. Deze verzekering dekt dus alle activiteiten die de bijenbonden organiseren in club verband maar niet als u bij u thuis aan het imkeren bent of op verplaatsing. In principe wordt uw imkeractiviteit bij u thuis gedekt door de familiale verzekering. Het is dan ook aan te raden dit te melden aan de maatschappij waar u deze verzekering hebt afgesloten. Wanneer u semi professioneel imkert kan u best een verzekering BA uitbating af sluiten om niet tot een verrassing komen te staan bij een calamiteit.
In een van de volgende maandbladen zal er meer uitleg over de verzekering gegeven worden.

P. Duts,

Voorzitter.

 

Bekijk de algemene voorwaarden

Bekijk het schadedocument

Bekijk de bijzondere voorwaarden