Jan Van Bogget

De nieuwe ledenadministratie

Vanaf 1 juni 2021 start onze nieuwe ledenadministratie. U krijgt op voorhand de login gegevens per email doorgestuurd met ook een duidelijke beschrijving hoe je ermee aan de slag kan. Heel belangrijk is ook dat je de opgave kan invullen van het aantal volken per lid. Dat vergemakkelijkt de procedure om de aangifte te doen aan de belanghebbende instantie. U kan de ledenadministratie bereiken door op de tab “ledenadministratie” te klikken.

 

Annulatie cursussen beginnend imker 2021

Na overleg met het ministerie heeft het KonVib bestuur beslist om de nieuwe cursussen beginnend imker omwille van Corona dit jaar niet door te laten gaan.

 

De cursisten kunnen ingeschreven blijven voor 2022, ofwel kunnen ze hun inschrijvingsgeld terugbetaald krijgen

Tevens wijzen wij er op dat de praktijklessen in de lopende cursussen NIET zullen plaatsvinden. Deze maatregel is een opgelegde regel.

 

Het maandblad van de konVIB digitaal

Er is ook een digitale versie van ons maandblad te bekijken op deze website.

Het is alleen te bezoeken door diegenen die inschreven voor de cursus “nieuwe imker”.

De ingeschreven voor deze cursus hebben reeds een paswoord ontvangen waarmee ze hier kunnen inloggen met hun emailadres en hun paswoord.

Binnenkort de vernieuwde ledenadministratie

Op 1 november 2020 zetten wij de ledenadministratie van de konVIB terug op “voorbereiding”.

Dat betekent dat vanaf dan alle leden hun jaarlijks te betalen lidgeld kunnen betalen.

Ondertussen heeft de konVIB een nieuw softwarepakket voor zijn ledenadministratie. Op de hoofdpagina op deze website is een nieuwe tab die u naar de ledenadministratie brengt.

Een bestuurslid van een vereniging kan daarmee zijn/haar leden in het nieuwe softwarepakket toevoegen/aanpassen/op aangesloten zetten

Van het “oude” softwarepakket nemen wij een backup om gegevens verlies te verhinderen.

Leo Hoefkens zal vanaf 15 november 2020 de ledenadministratie niet meer doen. In het nieuwe softwarepakket zullen drie mensen de administratie doen vanaf 2 november 2020 :

Dirk Awouters

Ria de Donder

Jan Van Bogget

ons gezamenlijk email adres voor de ledenadministratie = ledenadministratie@konvib.be

De bestaande login’s van het oude pakket kunnen niet worden overgenomen naar het nieuwe. Daarom is het noodzakelijk om een nieuwe login krijgen met een paswoord om aan de slag te kunnen met de nieuwe ledenadministratie. Inloggen doe je steeds met een e-mailadres en een paswoord. Het paswoord kan je steeds veranderen hoe jezelf wil. Het lijkt ons voldoende om maximaal 2 inlog accounts te maken per vereniging.

De opzet van het softwarepakket is steeds gebaseerd op “eenvoudig” gebruik.

Mochten jullie hierover verder vragen hebben, dan zullen wij antwoorden geven.

Nadat u een login per email heeft ontvangen, kan u inloggen.

Klik op de hoofdpagina op de tab ledenadministratie, vervolgens ga je via een inlogpagina naar de ledenadministratie. Voor verdere vragen of opmerkingen kan u steeds terecht bij ons :

ledenadministratie@konvib.be

Jan Van Bogget 0489519285

Aanbod honingetiketten

 

 

 

Aanbod honingetiketten

 

Gedrukt in juli 2019: 10.000 vellen x 8 etiketten.  Ze worden verkocht per 200 stickers = 25 vellen per pak.  Dit is een totaal van 400 te verkopen pakken. 

Deze honingetiketten zijn zelfklevend maar wel afneembaar, hierdoor zijn ze wel zwaarder om op te sturen.

Interesse ? Stuur even een email naar Bernadette.Rotthier@UGent.be

 

 

 

De foto’s

Waarschijnlijk hebben jullie gemerkt dat er foto’s ontbreken op onze nieuwe website. Die worden in de komende periode terug toegevoegd zoals het was op de oude website.

Nieuwe uitbraak Europees vuilbroed

Op de grens van de provincies Hainaut en Namen werden 4 nieuwe haarden van Europees vuilbroed ontdekt. Deze aangifteplichtige bijenziekte wordt veroorzaakt door de bacterie Melisococcus plutonius die zich vermenigvuldigt in de darm van de bijenlarven. Het is een zeer besmettelijke broedziekte die snel dient ingedamd te worden om verdere verspreiding te voorkomen. Rond iedere haard werd een schutkring van 3 km opgesteld die zoals je kan zien op de kaart elkaar overlappen. Binnen deze schutkringen is alle verkeer van bijen en bijenmateriaal verboden. Meer informatie kan je op de website van het FAVV terugvinden.