Jan Van Bogget

De regels inzage cursussen en praktijklessen zijn versoepeld

Volgend op de beslissingen op het overlegcomité van de federale regering van vrijdag 20 augustus jl inzake de inperking van de COVID-19 pandemie, kunnen we ook in onze verenigingsactiviteiten de teugels danig vieren.
Het Vlaamse departement Landbouw heeft immers nieuwe richtlijnen uitgevaardigd wat betreft organisatie van zowel praktijk- als theorielessen in korte vormingsactiviteit (individuele voordracht) als cursus. Vanaf 1 september gaan de nieuwe regels in en het komt erop neer dat de te nemen maatregelen gelijkgeschakeld worden met de maatregelen die gelden in het volwassenenonderwijs.
Samenkomen kan dus weer onbeperkt (geen capaciteitsbeperking), en de deelnemers moeten enkel nog een mondmasker dragen wanneer ze zich verplaatsen, dus niet als ze stilzitten of stilstaan.
Dit wil zeggen dat het huidig geldende veiligheidsplan dat het scholingscentrum diende te hebben en waarin een ganse resem te volgen maatregelen vervat zitten, vervalt vanaf bovengenoemde datum.

Men kan dan starten met het organiseren van de najaar- en winteractiviteiten.

Het maandblad van de konVIB digitaal

Er is ook een digitale versie van ons maandblad te bekijken op deze website.

Het is alleen te bezoeken door diegenen die inschreven voor de cursus “nieuwe imker”.

De ingeschreven voor deze cursus hebben reeds een paswoord ontvangen waarmee ze hier kunnen inloggen met hun emailadres en hun paswoord.

Aanbod honingetiketten

 

 

 

Aanbod honingetiketten

 

Gedrukt in juli 2019: 10.000 vellen x 8 etiketten.  Ze worden verkocht per 200 stickers = 25 vellen per pak.  Dit is een totaal van 400 te verkopen pakken. 

Deze honingetiketten zijn zelfklevend maar wel afneembaar, hierdoor zijn ze wel zwaarder om op te sturen.

Interesse ? Stuur even een email naar Bernadette.Rotthier@UGent.be

 

 

 

Verzekering voor de aangesloten imker

Imkersverzekering KonVIB

Sinds 6 maart 2020 heeft de KonVIB een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen afgesloten bij Ethias. Onder deze verzekering vallen ook de provinciale bonden en de plaatselijke clubs. Deze verzekering dekt activiteiten met het doel imkers op te leiden en de bijenteelt bekend te maken bij het publiek. De volgende activiteiten die bovenstaande verenigingen organiseren vallen onder  verzekering : cursussen, vergaderingen, studiedagen, uitstappen, vormingsavonden, imkerstreffen, bijenmarkt, bemannen van standen op beurzen, plantenruildagen, imkerscongres,….

Deze verzekering dekt burgerlijke aansprakelijkheid, burgerlijke en strafrechtelijke verdediging en lichamelijke ongevallen. Deze verzekering dekt dus alle activiteiten die de bijenbonden organiseren in club verband maar niet als u bij u thuis aan het imkeren bent of op verplaatsing. In principe wordt uw imkeractiviteit bij u thuis gedekt door de familiale verzekering. Het is dan ook aan te raden dit te melden aan de maatschappij waar u deze verzekering hebt afgesloten. Wanneer u semi professioneel imkert kan u best een verzekering BA uitbating af sluiten om niet tot een verrassing komen te staan bij een calamiteit.
In een van de volgende maandbladen zal er meer uitleg over de verzekering gegeven worden.

P. Duts,

Voorzitter.

 

Bekijk de algemene voorwaarden

Bekijk het schadedocument

Bekijk de bijzondere voorwaarden