koolzaad

Hoofdpagina Forums Gevraagd koolzaad

 • Dit onderwerp is leeg.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #4377 Reageer
  janssens

  Hallo ,waar vind ik in België koolzaadvelden ?

  #4885 Reageer
  Peter Cauwenberghs

  Geachte heer Janssens,

  Bij toeval kwam ik uw berichtje met uw vraag tegen.

  Bloeiende koolzaadvelden zijn in hoofzaak te vinden in Wallonië. Vanaf het Brusselse, zeg maar ten zuidoosten van de taalgrens, bedraagt het koolzaadareaal er zo’n 10.600 ha. In Vlaanderen is dit slechts 490 ha. Wij kennen eigenlijk geen traditie inzake koolzaadteelt. Wallonië heeft dus een areaal om ‘U’ tegen te zeggen. Ter vergelijking: in Nederland bedraagt het areaal zo’n 3.400 ha.

  Wanneer u graag naar een koolzaaddracht wil reizen dan zit u dus bij onze Waals koolzaadboeren altijd goed. Bij Cari vzw kunnen landbouwers en particulieren zich opgeven indien zij op zoek zijn naar imkers voor bestuiving. Let wel: de lijst is in het Frans maar met behulp van de ‘vertaalknop’ wordt het allemaal duidelijk. Laat u niet tegenhouden door al wat oudere aanvragen/aanbiedingen (zie jaartallen): met een mailtje komt u er al snel achter of de [aan]vrager/[aan]bieder nog interesse heeft om bij hem of haar bijenvolken te plaatsen.

  Misschien ook nog goed om vooraf  dit artikel te lezen over de ‘voors en tegens’ van reizen naar de koolzaaddracht. Laat u er niet door afschrikken: het is eerder een  informatief artikel dan een ontradend betoog.

  Met vriendelijke groet,

  Peter

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: koolzaad
Mijn informatie: