Logo konvib-312

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Magnetisme

Van: joos ruben [mailto:joos_ruben111 bij hotmail.com]
Verzonden: vrijdag 3 september 2010 20:51
Aan: bijen bijen
Onderwerp: [SPAM?] [bijen] imkers gezocht

 Beste,

 Ik ben Ruben Joos, zelf heb ik al ondervonden hoe het is wanneer al je bijen sterven voor je ogen. Ook al heb je ze op de goede manier behandeld tegen de varoa mijt. Daardoor ben ik op zoek gegaan naar een andere manier van behandelen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Alle producten die er bestaan zijn stoffen die toxisch zijn voor de mijt maar net niet voor de bij. Op deze manier is het spelen met vuur, omdat je nooit weet wat de reactie is van deze stoffen op een langere periode. Maar ook de mijten kunnen er tolerant aan worden, waardoor de problemen nog lang niet van de baan zijn. Ongeveer een twee jaar geleden ben ik in contact gekomen met Jan Laurens. Een dokter die altijd naast het behandelen van mensen ook sterk met dieren bezig is. Hij wist mij al snel te overtuigen door aan te tonen dat kippen van hun bloedluizen af kunnen geraken als je ze beter maakt. En dit zonder toxische stoffen maar met magnetische velden die hij in contact brengt met de personen of dieren die hij behandeld. Magnetische velden zijn niet zo raar, iedereen heeft er een en alles in de wereld heeft een magnetisch veld, denk maar aan de aarde. Op die manier is het mogelijk om de spanning die bijen hebben op te heffen. En hun natuurlijk gedrag te versterken zoals poetsen, bevliegen van bloemen maar ook de alertheid is zienderogen verbeterd. Het was echter niet van zelfsprekend een manier te vinden die de hele bijen kast in een magnetisch veld omhuld. Maar na enkele pogingen en testen hebben we nu een manier gevonden die gemakkelijk en zeer snel kan worden toegepast zonder de bijen kast te moeten veranderen. Ook de manier van werken word niet belemmerd.

Ik heb deze manier van behandelen nu één jaar gebruikt en was wel verrast met welke snelheid dat dit werkte. Ik had het jaar daarvoor mijn bijenkasten niet meer behandeld en ook niet de verzwakte. Waardoor ik een zeer goede basis had om te testen. Nadien ben ik in de lente dit jaar begonnen met het behandelen van de helft van mijn bijenkasten. Deze twee kasten begonnen zeer goed aan de lente start ook één van de niet behandelde. Maar een van de niet behandelde bijenkasten kwijnde weg het was zelfs zo erg dat ik vermoedde dat ze de winter niet zou halen. Eind juni heb ik dan toch beslist om dit volk te behandelen en op enkele dagen was het vlieggedrag compleet veranderd en moest ik mij haasten om een tweede broedkamer er op te plaatsen. Na nog geen drie weken vanaf de behandeling moest ik een honingzolder op plaatsen ik had er echter geen kleine niet meer dus heb ik een broedkamer opgeplaatst. Deze hebben ze op minder dan drie weken vol gestoken met honing. Dit was voor mij voldoende bewijs dat het echt wel werkte.

Nu hebben we ook gekeken om het te verdelen tussen de imkers en zoeken we nog mensen die dit mede willen testen met ons. De universiteit van Gent gaat met grote waarschijnlijkheid meewerken aan dit project. Wat zoeken we nu juist, mensen die om de twee weken de gehele bijenkast willen controleren en enkele dingen bij willen houden zoals het aantal mijten , broed groote, hoeveelheid honing, gedrags verandering, en misschien nog enkele andere zaken die de universiteit zal meedelen. Om deze bevindingen te kunnen vergelijken willen we aan elke meewerkende imker vragen om per kast die hij via ons systeem behandeld een kast te plaatsen die hij op één van de klassieke manieren behandeld.

Geïnteresseerden kunnen met mij contact opnemen via onderstaande gegevens . Mochten er mensen zijn die het systeem gewoon willen uittesten zonder mee te werken aan ons project, kunnen deze me ook altijd contacteren. Ons product zal binnen enkele weken te koop zijn.

 

 

Bedankt op voor hand

 

 

Ruben Joos

Grotekapellelaan 55

9340 Lede

Joos_ruben111 bij hotmail.com

 

Van: Ghislain De Roeck [mailto:gderoeck bij euphonynet.be]
Verzonden: vrijdag 3 september 2010 21:42
Aan: bijen bij cari.be
Onderwerp: RE: [bijen] imkers gezocht

 

Dag Joos en allen,

 

Op het Franstalige forum is dit onderwerp een tijd geleden uitvoerig behandeld met interventies van imkers die het al een hele tijd toepassen.

Aan dat forum zit geen archief vast, maar ik zal in mijn oude mails kijken naar wat ik nog terug vind hierover.

Als bijlage stuur ik je al het document waarmee het begon.

Tot binnenkort, beste groetjes,

 

Ghislain.

 

Van: joos ruben [mailto:joos_ruben111 bij hotmail.com]
Verzonden: zaterdag 4 september 2010 10:43
Aan: bijen bijen
Onderwerp: RE: [bijen] imkers gezocht

 

Beste,

 

Bij het verhaal van onze buren is de aandacht voor het magnetisch veld maar niet op de informatie die in de magnetiche straling zitten. Voor ons moet het niet met magneten maar kan het ook perfect worden gedaan door middel van keramieken. Deze kunnen ook perfect de informatie doorgeven. Maar bij keramieken moet er een echt kontact zijn met het dier en dat is moeilijk als je zo een 60 000 bijen een halsband moet aandoen.

 

Maar op welke manier worden ze nu behandeld; het geheel past in elke bijenkast maar wat ik nu vertel is voor een cimplex kast. Rond de kast komt een band van metaal dat is geplastiefiseerd waar ook de magneten zijn aan bevesticht. Deze zijn niet groter dan een 3 mm op een 20 mm, dus niet om te zeggen zo groot en lomp. Zo komt er één rond elke broedkamer ook in de kast komt een metalen hanger die word bevestigd met twee kleine vijzen. Deze hanger is zodanig ontworpen dat er perfect een wasplaatje kan worden achtergeplaatst. Waardoor het geheel kan worden opgebouwd en perfect vast kan komen te zitten.hij is ook bekleed in een plastiek die in kontact mag komen met etenswaren. Zodat er geen gevaar is voor de honing die onze lieve bijen produceren.

 

Over de informatie die word doorgegeven via de magneten kan ik vertellen dat we op die manier niet de problemen weg nemen en ook niet de mijten verjagen maar eerder de bijen zich beter in hun vel laten voelen. Als het ware de emmer die vol is legen. Als we kijken bij een kippen houderij die problemen had met het vroeger stoppen van het leggen van de eieren. Kwam dat voort van de bloedluizen die massaal op de kippen voorkwamen. Deze hebben het zelfde efect als onze varoa, ze verzwakte de besten zodanig dat ze er bijna aan stierven. Maar ook daar kwamen er andere ziektes die de beesten de genade slag gaven zoals verschillende kankers. Wat we hebben gedaan is het eten en drinken die die kippen krijgen een andere informatie geven. Waardoor ze zichtbaar geneesden en een gezond dier is veel minder gevoelig voor de bloedluizen. De cijfers spreken voor zich, 5 procent meer opbrengst het jaar door. Een langere productie tijd, een betere gezondheid en een minder hoog sterfte cijfer. Ook op de testen die zijn gedaan geweest op de bloedluizen zijn ongeloofelijk ze waren bijna allemaal weg en dat zonder tocsiche stoffen.

 

Dat we niet elke bloem kunnen behandelen waar die bijen op vliegen moet ik niet vertellen dus hebben we deze straling in de kast gebracht. Hierdoor gaat ook de stuifmeel en de honing deze informatie dragen. Ook is het mogelijk dat we het suikerwater gaan opladen en op die manier de winterbijen een boest geven.

Vriendelijke

 

groeten Ruben Joos

 

Van: Leo [mailto:leo.voet bij dianasoft.be]
Verzonden: zaterdag 4 september 2010 13:22
Aan: bijen bij cari.be
Onderwerp: RE: [bijen] imkers gezocht

 

Ik weet een goedkopere manier : vervang die magneten door een schapulier van sint Ambrosius en een medaille van Onze Lieve Vrouw van Lourdes,.

In de winter de bijen besprenkelen met wijwater.

Leo.

PS of misschien dat wijwater toch maar best vervangen door oxaalzuur…(allee, voor alle veiligheid hé)

PPS en als je toch absoluut wilt opgelicht worden, dan lever ik met plezier gewijd oxaalzuur in een gezegend flesje van 10ml aan 100 euro per stuk.

PPPS zulke magneten worden ook verkocht voor de meest ondenkbare kwalen bij mensen, door dubieuze organisaties met piramideverkoop…

 

Leo

 

Van: Marc De Bont [mailto:m.debont bij telenet.be]
Verzonden: zaterdag 4 september 2010 17:56
Aan: bijen bij cari.be
Onderwerp: RE: [bijen] imkers gezocht

 

IK heb een aantal volken waar ik mee zou kunnen die test doen ik test ook al volken voor het BLUP  (10)

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

De Bont Marc

Eeckhout 39

1840 Londerzeel