Logo konvib-312

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Chocopasta maken

Van: peter de waele [mailto:dewaele_peter bij msn.com]
Verzonden: zondag 9 november 2008 6:22
Aan: bijen bij cari.be
Onderwerp: [bijen] onderwerpen bijenbrood en bijenchoco


Ik heb een paar jaar geleden  tijdens een der cursussen die ik gevolgd heb eens een kleine eenvoudige uitleg gekregen over bijenbrood maken .

Nu had ik graag eens over de 2 onderwerpen wat meer geweten.
1 Bijenbrood klaar maken
2 bijenchoco ,ik zie dat ze hier en daar choco aanbieden ,hoe word deze samengesteld op welke manier?
groeten peter


Verzonden: zondag 9 november 2008 12:55
Aan: bijen bij cari.be
Onderwerp: Re: [bijen] onderwerpen bijenbrood en bijenchoco

Beste,

Chocorecept volgens  Chris Heremans, Janseniusstraat 10, 3000 Leuven -
www.imkerijnectar.be

mvg,

Hugo

Chocopasta met honing (The Chocolate Line, Dominique Persoone, Brugge)
Ingrediënten:
- 100 g boter
- 200 g room
- 200 g honing
- 200 g zwarte chocolade
Werkwijze:
1. Breek de chocolade zo klein mogelijk en doe hem in een ruime kom.
2. Laat de boter op een zacht vuurtje smelten. Voeg de room toe, en
breng aan de kook. Laat dit mengsel twee minuten koken en neem het
nadien van het vuur.
3. Giet mengsel 2 over de chocoladebrokjes, terwijl u stevig roert tot
alle chocolade gesmolten is. Roer de honing er doorheen.
Afwerking:
Giet alles in mooie bokaaltjes en versier ze met een leuk etiket.
Laat ze afkoelen en sluit ze.
Bewaard op een koele plaats is deze bereiding ongeveer 3 weken houdbaar.

Van: Bob [mailto:bobbij bij skynet.be]
Verzonden: zondag 9 november 2008 17:34
Aan: bijen bij cari.be
Onderwerp: Re: [bijen] onderwerpen bijenbrood en bijenchoco

Dag Hugo,

Goed gezien maat ,de snotneuzen moesten maar eens meer naar onze
vergaderingen komen,
dan kunnen ze tenminste choco maken(Foei ...Foei ...Bobamaaiiiiiiiiii
volle dekking voor de reacties) en zo.
Ja Hugo we mogen wel zeggen dat onze BijenGilde zeer goed functioneert en
daar zij we met zijn allen zeer fier op.

Beste  groeten maat en past op  voor de handgranten.

Mvg Bob