Logo konvib-312

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Fruitbereidingen

Stoofperen

Rabarbercompote met engelwortel

Gevulde ananas

Gebakken bananen met honing

Winterperen in kriekenwijn


Stoofperen

Ingrediënten

1 kg stoofperen,
3 dl wijnazijn,
2 soeplepels honing,
½ liter water,
100 gr. engelwortel (malse delen).

Bereiding

Smelt de honing in heet water op een zacht vuur.
Voeg de wijnazijn toe waarna de fijngesnipperde engelwortel.
Schil de peren en vierendeel.
Doe de peren in een stoofpot en overgiet met de honingsiroop.
Laat sudderen tot de peren gaar zijn.
Heerlijk bij een wild konijntje!


Rabarbercompote met engelwortel

Ingrediënten

hoeveelheid naar behoefte,
per 3 stelen rabarber 1 steel engelwortel (jonge delen),
water,
zout,
honing.

Bereiding

Was de rabarber en de engelwortel.
Snij in stukken.
Laat de rabarber en de engelwortel in een beetje water stoven met een snuifje zout.
Zoeten met honing.


Gevulde ananas

Ingrediëneten

1 ananas,
1 lepel vloeiende honing,
1 pakje vanillesuiker,
1 glaasje jenever,
aardbeien,
braambessen + banaanschijfjes.

Bereiding

Onthoofd de ananas en verwijder het vruchtvlees, doe de kern weg.
Snijd het vruchtvlees in kleine stukken en doe ½ in een glazen kom.
Voeg de banaanschijfjes toe en overgiet met de honing en ½ glas jenever.
Vermeng de aardbeien, de braambessen en de andere ½ van de ananas en het pakje vanillesuiker en overgiet met het onderste uit het jeneverglas.
Laat alles 1 uur trekken in de koelkast - ook het opgevangen sap.
Vermeng de vruchten en het sap en vul er de ananas mee op.
Er mag een wolkje slagroom over.

 


Gebakken bananen met honing

Ingrediënten

4 bananen,
25 gr. boter,
4 eetlepels honing,
2 eetlepels sherry of rum.

Bereiding

Pel de bananen en snijd de vruchten in dikke plakken.
Bak ze snel in de verwarmde boter.
Rangschik de plakken als ze gebakken zijn in een vuurvast schaaltje.
Giet er tenslotte de honing over, zet de schaal op een vlamverspreider en laat alles op een zacht vuur nog even stoven.
Roer er de rum of sherry door en serveer dit gerecht zeer warm of juist helemaal koud.

 


Winterperen in kriekenwijn

Ingrediënten

6 winterperen,
½ liter droge kriekenwijn,
2 soeplepels honing.

Bereiding

Breng de wijn aan de kook en los de honing hierin op.
Schil de peren en deel ze in twee.
Laat de peren in de wijn gaarstoven en hierin afkoelen.