DESSERTEN

Italiaans imkersdessert

Siberisch imkersijs

Luchtig honingsorbet voor 8 personen

Champagneroom met honing

 


ITALIAANS IMKERSDESSERT

 

INGREDIËNTEN

500 gr. mascarpone,
± 200 gr. boudoirs,
5 koppen straffe koffie,
4 eierdooiers + 2 eiwitten,
150 gr. honing,
3 cl. likeur Amaretto,
3 soeplepels cacaopoeder.

BEREIDING

Maak een beslag met de eierdooiers, de honing en de likeur.
Voeg dan de mascarpone toe.
Klop het eiwit tot luchtig schuim en spatel het onder het beslag.
Doe de straffe koffie in een kom.
Dompel de boudoirs in de koffie en schik ze naast mekaar in een rechthoekige kom.
Doe ½ van het beslag over de boudoirs.
Leg een tweede laag in koffie gedrenkte boudoirs kruiselings over de eerste laag.
Vul op met de rest van het beslag.
Laat het geheel een nacht rusten in de ijskast.
Vóór het opdienen, verdeel in parten met een mes en bestrooi met cacaopoeder.


SIBERISCH IMKERSIJS

INGREDIËNTEN

Vanille-ijs voor 4 personen,
6 eiwitten,
1 flinke soeplepel vloeiende honing,
1 pakje vanillesuiker,
2 jeneverglaasjes likeur (ijskoud),
chocoladeschilfers.

BEREIDING

Klop de eiwitten met de honing en de vanillesuiker zeer stijf.
Schep het ijs in 4 coupes.
Overgiet met likeur.
Verdeel de eiwitten over het ijs.
Strooi chocoladeschilfers als ornament.


LUCHTIG HONINGSORBET VOOR 8 PERSONEN

INGREDIËNTEN

½ liter water,
300 gr. suiker,
0,6 liter droge witte wijn,
3 eetlepels voorjaarshoning,
2 citroenen.

BEREIDING

Kook een suikersiroop van ½ liter water en 300 gr. suiker.
Na afkoeling vermengen met de wijn, de honing en het sap van 2 citroenen.
De ijsmachine maakt van dit mengsel in 25 minuten een heerlijk sorbet.


CHAMPAGNEROOM MET HONING (6 PERSONEN)

INGREDIËNTEN

0,75 cl champagne,
½ l slagroom,
2 eetlepels vloeibare honing,
¼ citroen vers citroensap,
12 verse kersen.

BEREIDING

Roer, in een schaal, de honing en het citroensap door de champagne.
Klop de slagroom luchtig en schep met een spatel doorheen het champagnemengsel.
Plaats in het vriesvak en schep af en toe eens om en om.
Verdeel na ongeveer 2 uur het mengsel in champagneglazen met wijde kelken.
Leg bovenop 2 kersen.