BIJENHOUDEN IN DE 21ste EEUW

Een compleet naslawerk waar u het hele jaar door kunt teruggrijpen. Inhoud:

Kennismaking met de bijenteelt – Het bijenvolk – Woning van de honingbij – Omgaan met bijen – Bijenteelt doorheen het jaar – Bestuiving en bijenwijde – Vijanden en ziekten – Reizen en verplaatsen van bijen – Bedrijfsmethoden en technieken – Moerteelt – Bijenprodukten.132 bladzijden met talrijke foto’s en tekeningen.

Te verkrijgen bij: Dirk Desmadryl, Westouterstraat 84, 8970 Poperingen-Tel. 057.33.48.65 E-Mail: dirkdesmadryl@telenet.be  Kostprijs: 15 Euro + verzendingskosten.  

Apitherapie te boek

GH. De Roeck

Het congres over apitherapie ligt alweer achter ons. Uw massale opkomst stelde het organisatietalent van de inrichters flink op de proef, maar ze slaagden met brio. Van de voormiddaglezingen en de workshops ging veel overtuigingskracht uit. Dat was een opsteker, want laten we het goed beseffen, het woordje ‘apitherapie’ komt nog steeds niet in het woordenboek voor, ook al wordt de praktijk ervan over zowat de hele wereld toegepast. Daarom is het positief dat recente wetenschappelijke onderzoeken de waarde van de bijenproducten voor het welzijn van de mensen onomstootbaar aantonen. Wie daar meer over wil vernemen, kan terecht in ‘Ces abeilles qui nous guérissent’ het erg interessante boek van Roch Domerego, bioloog en voorzitter van de Europese Vereniging voor Apitherapie. De man was even te zien in de filmbeelden over Cuba, die Luc Humbel, de tweede spreker op het congres, toonde. Roch Domerego detailleert niet alleen welke onderzoeken wat hebben aangetoond, hij legt ook uit hoe de bijenproducten, in oneindige combinaties met planten, in feite echte geneesmiddelen zijn. Even geneeskrachtig als de industriële zonder er de ongewenste nevenwerkingen van te hebben, noch de hoge kostprijs. Het verrast te vernemen dat de werking van acupunctuur verbeterd wordt als de traditionele naalden worden vervangen door de angel van levende bijen. En dit om de last van ernstige aandoeningen als ulti sclerose en de ziekte van Parkinson te verlichten. De auteur vertelt over de weg die hij heeft afgelegd, zijn speurtocht en ervaring en maakt ons deelgenoot van de immense hoopboek over apitherapie die de mogelijkheden van de ‘groene geneeskunde’ wekt bij met pillen volgestopte westerlingen, maar bovenal bij de inwoners van arme landen die vaak een uitzichtloze strijd voeren tegen armoede en ziekten.’Ces abeilles qui nous guérissent’ is uitgegeven in februari 2001 en telt 205 pagina’s.


Prijs €17.07
Formaat: 13,8 x 22,4 cm.
U kunt het boek o.a. kopen bij FNAC en in de betere boekhandel.
ISBN: 2-01-235496-3